A Grafi

#graafinensuunnittelu #blogi

Jälkiä hiekassa A Grafin blogi

Vinkkejä, pohdintoja ja kaikkea muuta graafisesta maailmasta. 

sand, hiekka

3 tärkeää työvälinettäni

01

Adoben tuoteperhe

Tämä lista olisi täynnä Adoben ohjelmia, jos erittelisin ne omikseen. Tärkeimmät ohjelmat, joita minä käytän, ovat InDesign, Illustrator ja Photoshop. 
Kaikki nämä kolme toimivat mutkattomasti myös yhdessä. InDesign on taitto-ohjelma. Sitä käytetään mm. lehtien ja mainosten tekoon. Illustrator on piirto-ohjelma. Sillä luodaan kuvituksia, graafisia elementtejä ja liiketunnuksia. Photoshop on kuvien käsittelyyn tarkoitettu ohjelma. Sillä voidaan tehdä ns. peruskuvankäsittelyä (kirkastaa värejä, terävöittää kuvaa) tai vaikka fantasiakuvia, joissa useista kuvista tehdään yksi kuva upea kuva.

02

Pinterest

aaah! Raaaakastan Pinterestiä. Siellä on loputon määrä ideoita, vinkkejä, kaikkea kaunista ja innostavaa, ja unelmia. Pinterestissä on helppo luoda tauluja (kuvakollaaseja), väreistä, tunnelmasta ja ylipäätään kaikesta visuaalisuudesta. Käytänkin sitä henkilökohtaisesti kaikkeen! Oli kyse sitten viikon ruokalistasta, uuden talvitakin mallista ja väristä tai vaikka jumppaohjeista, ne voi koota yhteen omiin tauluihin sieltä sitten voi niitä käydä kurkkimassa, kun on vaikkapa kaupassa etsimässä sitä täydellistä talvitakkia.

Eli kun puhutaan yrityksen brändistä, sen luomisesta tai uudistamisesta, voi Pinterest olla suurena apuna yrityksen tunnelman, värimaailman ja yleiskuvan kartoittamisessa.

03

Kuvapankit

Ilmaiset kuvapankit ovat siitä mainioita työkaluja, että niistä voi löytää juuri oikeanlaisen kuvan haetulla tunnelmalla. Niistä saa myös ideoita, miten omaa kuvapankkia voisi täydentää ja minkälainen kuvakulma olisi juuri täydellinen haluttuun kuvaan. Kuvapankkeja voi käyttää myös kuvakollaasien tekemiseen.

Bonus

Maailma

Joskus sitä pitää vain lähteä lähimetsään tai kävellä ympäri kaupunkia, jotta inspiraatio iskee. Graafista suunnittelua on joka puolella. Joskus sitä ei edes huomaa. Kyltit, talojen numerot, koristeelliset julkisivut, yritystunnukset, ruokalistat…. voisin jatkaa listaa loputtomiin. Usein pitää kohottaa katse kohti kattoja, jotta kaikki ihmeellinen tulisi huomatuksi. Tiedätkö sen tunteen, kun joskus pitää vain ihmetellä ja pysähtyä keskelle vilkkainta katua? On vain se hetki ja sitten se on ohi. Onneksi on puhelin, jolla voi räpsäistä viisituhatta kuvaa kerralla. Capture the moment.